Start Våra Terapier Homeopaterna Behandlingsresultat Kontakta oss Nyheter och Tips Erbjudanden

 

Silve-klinikens informationssida

Nya produkter och allmännyttiga tips  om:

PSORIASIS         UTBRÄNDHET       THX ÄR TILLBAKA          HUSAPOTEK          NATURMEDEL TILL DJUR

MOT FÄSTINGPLÅGAN 

 

NYA NATURMEDEL:

Den tropiska regnskogens hemlighet mot PSORIASIS OCH ATOPISKT EKSEM.

Ett helt nytt preparat för Atopiska eksem och Psoriasis. Preparatets namn är EcziCur LS.30 och bygger på delvis helt nya och här i Europa tidigare okända substanser. Råvaran till extraktet LS.30 hämtas ur de tropiska regnskogarna i Sydamerika. I Amazonområdets regnskogar har den använts vid febersjukdomar, kikhosta, och nedsatt njurfunktion. Bora indianerna i Peru har använt den för hosta, astma och luftvägsbesvär. Andra indianstammar bl.a Witotos, har använt den för pankreasfunktionen, cancer, psoriasis, dermatit, magsår, diarré, ledbesvär samt som ett allmänt immunstärkande medel.

EcziCur innehåller förutom ekstraktet LS.30 även följande understödjande örter, Basilicum, Carum Carvi, Coriandri, Mentha Piperita, Piper Niger och Thymus vulgaris. Normal dosering är 2 kapslar dagligen. Intages lämpligen morgon och kväll. Vid svårare besvär kan dosen ökas till det dubbla.

Två nya medel mot bl. a. vår modernaste sjukdom utbrändhet; LycoCurin och Kolloidalt Guld

Lycocurin. Vetenskapliga studier har visat Lycopen och Procyanidiner från tomat och vindruvor kan förhindra uppkomsten av våra vanligaste folksjukdomar. Lycocurin ökar kroppens möjlighet att försvara sig mot oxidativt åldrande och mot angrepp från fria radikaler.

Innehåll: Lycopen 1200 mcg,  Procyanidiner 20 mg, Betakaroten 5mg, C-vitamin 20 mg, E-vitamin 5 mg, Ginseng motsv. 200 mg, Magnesium 10 mg, Mangan 1 mg, Selen 50 mcg, Zink 5 mg

Dosering: 1-2 kapslar dagligen

Kolloidalt guld har enligt tillgänglig litteratur med stor framgång använts bl. a vid: Immunförsvarssjukdomar, Utbrändhet, Depressioner, Ångest, Oro, Nervösa besvär, Klimakterie- och kvinnosjukdomar, Hormonella rubbningar, Gikt, Reumatism, Ischias, Stela / svullna - smärtande leder, Ryggskott, Skelettskador, Urinvägsinfektioner, Candidainfektioner, Bakterier - virus och medlet uppges även vara svampdödande.

Guld i små partiklar har under tusentals år använts i Indien för att förbättra minnet och anses påverka intellekt och själsliv positivt.

Flaska om 300 m

THX är tillbaka på marknaden igen och heter THX total

THX total är avsedd att intagas oralt och innehåller äkta brässextrakt tillsammans med nödvändiga vitaminer, mineraler och probiotiska fibrer. THX total innehåller: Koncentrerat Tymus extrakt motsv. 250 mg, Vitamin B6 6 mg, Vitamin E 50 mg, Vitamin C 50 mg, Vitamin B12 10 mcg, Naturliga smakämnen och aromer utvunnet ur Echinacea, Crataegus, Thuja och Viscum. Ca 10 % Inulin och oligofruktos vilket är probiotiska fibrer som aktivt stimulerar utvecklingen av bifidobakterier i tarmen för att upprätthålla en sund tarmflora och hålla sjukdomar på avstånd.

Förpackning är 90 tabletter.    Dosering 2-3 tabletter dagligen

Tips på ett bra husapotek med homeopatiska läkemedel och naturläkemedel:

Arnica D6, homeopatiska tabletter Muskel- och vävnadsskador och smärtor efter slag och stötar 2 tabl 2 - 6 ggr/dag beroende på hur kraftiga smärtorna är
Arnica Liniment För baddning och omslag vid stukning, vrickning, blåmärken eller muskelsmärta Baddas på det smärtande området outspätt eller blandat med lika delar vatten.
Appliceras på skadat område över natten - dock INTE som "våtvarmt omslag".
Okoubaka D6 homeopatiskt medel Diarré och magkramp efter att ha ätit skämd mat - t.ex. vid en utlandsresa 10-15 droppar 2 ggr/dag som förebyggande eller 10 drp var 15-30:e minut vid akuta besvär
Apis Mellifica D30 homeopatiska tabletter Mot svullnad, smärta och besvär efter insektsstick eller bett. 1 - 2 tabl/dag som förebyggande. 1 - 2 tabl upp till 4 ggr/dag vid akuta besvär.

 

 

 

 

 

 

 

NATURLÄKEMEDEL TILL HÄSTAR OCH ANDRA HUSDJUR:


ANIS - Pimpinella anisum - Frön
Verkan: Kramp stillande - minskar spänningen i den glatta muskulaturen, Slemlösande, Minskar väderspänningar och gaser.
Användning: Mot hosta som slemlösande medel och mot matsmältningsstörningar eller kolik.

ARNICA - Arnica montana - Blad och rotstock
Verkan: Antiinflammatorisk, sårläkande.
Varning: Bör ej användas invärtes annat än i homeopatisk form.
Användning: Kan användas utvärtes i form av tinktur, i liniment eller salva vid slag, sår, inflammation och muskelbristningar. Arnica används invärtes i homeopatisk form för "blåmärken", inflammation, shocktillstånd och för att sänka feber. Undvik att använda arnica tinktur på öppna sår då det uppstår en stickande känsla. Många tävlingsryttare, trav- och galopptränare använder Arnica efter tävling och hård träning för att hjälpa hästarna att övervinna muskelvärk och inflammation.
 
BOCKHORNSKLÖVER - Trigonella foenum-graecum - frön.
Verkan: Näringsrik, laxerande, skyddar membran i mage, mun, hals och urin organen.
Användning: Bockhornsklöver har använts som tillskott till hästar i minst 80 år. Den goda smaken tilltalar även kräsna och den kemiska strukturen liknar torsklever oljans. Mycket bra för mjölkproduktion och för att stärka inflammerade tarmar. Kombineras väl med Vitlök. Till hästar som behöver aptitstimulans

BOVETE - Fagopyrum esculentum - Växtdelar ovan jord
Verkan: Vidgar och stärker blodkärl, antihistamin (medel mot allergier).
Användning: Bra för förbättring av cirkulationen i extremiteterna och stärker kapillärer som har tendens att brista.

BRÄNNÄSSLA - Urtica dioica - Delar ovan mark.
Verkan: Blodrenande, välgörande för slemhinnor och vävnader, vätskedrivande, cirkulationsbefrämjande.
Användning: Nässla är väldigt rik på klorofyll, vitamin C och Järn och är ett välgörande medel för hästar. Nässla stimulerar cirkulationen och agerar blodrenande vilket gör den vid konditioner som artrit, reumatism och fång.
Notera: Det kan hända att vissa individer kan få nässelutslag, var observant på hästar med känslig hud. Om det uppstår en reaktion avbryt.
 
DJÄVUSKLO - Harpagophytum procumbens - Rot.
Verkan: Anti-inflammatorisk, anti-reumatisk, smärtstillande.
Användning: Vid smärta och inflammation, ledproblem, artrit. Djävulsklo har visat sig vara mer än konkurrens kraftig vid kliniska undersökningar. Den kan mäta sig med farmacevtiska smärtstillande medel och icke-steroida anti-inflammatoriska medel.
Varning: På människor har den påvisats ha en livmoderstimulerande effekt. Ge ej till dräktiga ston.

ECHINACEA - Echinacea angustifolia, E. purpurea - Blommor, Frön och Rötter.
Verkan: Anti-bakteriell, befrämjar syresättningen av blodet, immunsystems understödjande, anti-virus, antibiotisk.
Användning: Traditionellt använd för att stärka immunförsvaret och bekämpa bakterie infektioner. Echinacea kan användas utvärtes som kompress på sår och infektioner. Används invärtes för problem i övre luftvägarna och mot virus. I före byggande syfte stärker den motståndskraften mot infektioner. Används också för att bygga upp och stärka efter en period av dålig hälsa.

FROSSÖRT - Scutellaria laterifolia - Växtdelar ovan jord.
Verkan: Lugnande, anti-kramp, reparerar och återställer nerver.
Användning: Traditionellt vid Epilepsi och har visat sig väldigt effektiv hos hundar som lider av det. Den lugnar nervösspänning, utan att skapa ett drogat el. sömnigt tillstånd. Även mot migrän hos människor.

GINKGO - Ginkgo biloba - Blad.
Verkan: Anti-astmatisk, Bronkutvidgande, cirkulationsbefrämjande.
Användning: En av de äldsta medicinalväxter människan känner till. Ginkgo används för att öka blodtillförseln till extremiteterna. Den har också visat sig hjälpa vid problem i bronkerna och vid tillstånd som astma.

GROBLAD - Plantago major - Blad.
Verkan: Vävnadsnybildande, anti-bakteriell, anti-inflammatorisk, vätskedrivande, stärkande medel.
Användning: Grobladen har liknande egenskaper som Vallörtens utan alkaloid innehåll. Den är utmärkt för matsmältningen och smärtsamma urineringsproblem. Precis som Vallörten innehåller Groblad allantoin vilket accelererar läkningen av sår. När de färska bladen krossas läggs de på smärtsamma bett, stick eller sår. Utmärkt vid munsår, inflammerat tandkött och bölder.

GULLRIS - Solidago virgaurea - Blommor och Blad.
Verkan: Sammandragande, väderfördelande, bakteriedödande, milt vätskedrivande.
Användning: Vid matsmältningsbesvär och för att stimulera aptiten. Används mot artrit och reumatism. Utvärtes för baddning av sår för att understödja läkning av vävnad speciellt om risk för infektion föreligger.

HAGTORN - Crataegus oxyacantha - Blommor, Bär och Löv.
Verkan: Vidgar blodkärl, blodtryckssänkande, tonikum.
Användning: Hagtorn är en av de äldsta medicinalväxterna som använts speciellt för djur. Beroende på växtplats används antingen bladen, bären eller blommorna. Alla dessa har samma verkan. Det är en av de bästa hjärtstärkande medel som finns och har välgörande effekt på blodtryck och cirkulationssystemet rent allmänt. Dess flavonoid innehåll har en utvidgande effekt på blodkärl, speciellt till områden som varit angripen av ben eller led degeneration.

HALLON - Rubus idaeus - Blad.
Verkan: Välgörande på slemhinnor och vävnader, förlossningsunderlättande.
Användning: Traditionellt på både människor och djur för att stärka livmodern och hjälpa till med värkarna. Idealisk för avelsston de sista veckorna före fölning. Den hjälper till att minska risken för blödningar, hjälper till i utdrivningsskedet, befrämjar utrensningen/efterbörden efter fölningen och sammandragningen av livmodern.

HAMPFLOCKEL - Eupatorium perfoliatum - Växtdelar ovan jord.
Verkan: febernedsättande, krampstillande i den glatta muskulaturen, främjar mag och tarmrörelserna.
Användning: Används traditionellt mot feber, övre luftvägsslem, "förkylningsliknande" tillstånd speciellt den typ med " värk i benen".

HORTENSIA"/HYDRANGEA (Har inget Sv. Namn) - Hydrangea arborescens - Rot.
Verkan: Urindrivande.
Användning: Hydrangea är ett traditionellt och utmärkt botemedel vid blås- och njursten, antingen som hjälp att eliminera dem eller hindra uppkomsten av sten hos djur som är mottagliga för dem.

JÄRNÖRT - Verbena officinalis - Delar ovan jord.
Verkan: Anti-kramp, lugnande, understödjer, stimulerar och skyddar levern, reparerar och återställer nervbanor.
Användning: För att understödja och stärka nervsystemet, speciellt när det blivit försvagat efter sjukdom.

KAMOMILL - Matricaria recutita - Blommor.
Verkan: Lugnande, anti-inflammatorisk, krampstillande (glatt muskulatur), väderspänningsreducerande.
Användning: Lindra spänning och stress. Den har en smärtstillande och anti-inflammatorisk effekt vid reumatism och artrit. Mot nervös kolik och luftvägsproblem då den har lugnande och kramplösande effekt på glatt muskulatur i matsmältnings kanaler och bronker. Vid svårläkta sår – Koka upp vatten häll över kamomillen (1 tsk/dl) och låt dra i 5-10 min (infusion) låt svalna och tvätta såret. Vid irriterade ögon späd infusionen med 2 delar bakteriefritt (kokat eller destillerat) vatten.

KELP - Fucus vesiculosus - Havstång
Verkan: Anti-hypothyreoid, anti-reumatisk
Användning: Traditionellt som tillskott till djur för det höga näringsinnehållet av livsnödvändiga vitaminer och mineraler. Kelp kan ges dagligen i hästens och hundens foder. Kan användas som organisk gödning av åkrar. Kelp är rik på Jod och används vid behandling av underaktiv sköldkörtel. Smaken på Kelp är stark och bör introduceras gradvis.


LAKRITS - Glycyrrhiza glabra - Rot.
Verkan: Skyddar vävnader och membran i den glatta muskulaturen (mun, hals, luftrör, mage och urinorgan), främjar mag- och tarmrörelserna, välgörande för magen och är slemlösande.
Användning: Använd i mer än 3000 år inom örtmedicinen. Den skyddande förmågan gör att den är utmärkt vid magsår och andra inflammationer i slemhinnor. Den slemlösande och lenande verkan hjälper till att lösa slem och befrämjar utforslingen av detta. Den lenar vid "hostirriterade" slemhinnor.

LÄKEMALVA - Althea officinalis - Rot och Blad.
Verkan: Slemlösande, skyddar glatt muskulatur, Mjukgörande.
Användning: Befrämjar utförsel av slem. Den är speciellt välgörande vid torr hosta. Den hjälper till att läka ut magsår p.g.a sin skyddande verkan. Den är utmärkt mot inflammationer i matsmältningsapparaten som colitis. Skyddande och läkande på urinorganen. För djur med anlag för eller återkommande spastisk kolik. Läkemalva kan användas utvärtes som omslag för att dra ut infektioner i sår. Den lenande och mjukgörande verkan är idealiskt medel för hästar och hundar benägna att få urinblåskatarr och andra inflammationer i urinblåsan, även mot njursten.

MARIA TISTEL - Silybum marianum - Frön.
Verkan: Skyddar glatt muskulatur, understödjer och skyddar levern, stimulerar mjölkproduktion.
Användning: För att öka mjölk produktion. Den är avgiftande på hela kroppen. Den används för dess välgörande verkan på levern, den skyddar inte bara levern från gifter i blodet utan påskyndar även uppbyggnaden av skadade leverceller. Maria tisteln är speciellt välgörande för djur med leverskador p.g.a. förgiftning, parasitangrepp, långvarig medicinering eller efter intag/injicering av starka mediciner.

MASKROS - Taraxacum officinalis - blad och rot.
Verkan: Urindrivande, understödjande och stimulerande för levern, tonikum.
Användning: Traditionellt användes den till hästar som tonikum på våren och som urindrivande medel. Den är rik på mineraler som Kalium och Magnesium. Maskros innehåller också mycket vitaminer såsom A, B, C och D. Bladen har starkare urindrivande förmåga medan roten understödjer levern mer och befrämjar produktionen av galla.

MUNKPEPPAR - agnus castus - frön.
Verkan: Hormon balanserande/normaliserande.
Användning: Vid hormonell obalans som leder till beteende störningar och psykiska problem. Vid infertilitet som vid skendräktighet och hingstigt beteende. Traditionellt använd för att reglera brunst perioderna, öka mjölkproduktion och balansera hormon nivån.

NYPON - Rosa canina - Bär/nypon.
Verkan: Välgörande och sammandragande på slemhinnor och vävnader, kapillärstärkande, främjar normal avföring vid diarré.
Användning: För dess höga C vitamin och flavonoid-innehåll. Nypon innehåller vitamin P (C-complexet, citrin, rutin, hesperdin och flavoner) vilket behövs för att vitamin C skall absorberas och fungera normalt. P-vitaminets främsta uppgift är att öka kapillärernas styrka och hjälper vitamin C att hålla bindväven frisk. Befrämjar blodcirkulationen till extremiteterna. Den stora mängden C-vitamin stärker kroppens försvar mot infektioner. Den milda sammandragande effekten hjälper djur med anlag för diarré.

PEPPARMINT - Mentha piperita - Blad.
Verkan: Kramplösande, gasfördelande, matsmältningsbefrämjande.
Användning: Liksom vitlök har pepparmint använts som aptitretare. Den har en lugnande och lenande effekt på matsmältningsapparaten och den eteriska oljan är bra mot magsår och gasbildningar.

PRICKLY ASH BARK (Har inget svenskt namn) - Zanthoxylum clava-herculis - Bark.
Verkan: Cirkulationsbefrämjande, antireumatisk, smärtstillande, svettnings befrämjande vid sänkning av feber, gasfördelande.
Användning: Traditionellt för att behandla reumatism, dålig blodcirkulation speciellt benen, matsmältnings problem som kolik och vid feber. Prickly Ash har upptäckts ha en stimulerande effekt på lymfsystemet och slemhinnor. Utmärkt för att öka blodtillförseln till delar där blodflödet tidigare varit begränsat.

RINGBLOMMA - Calendula officinalis - Kronblad.
Verkan: Anti-inflammatorisk, anti-svamp, antibakteriell, sårläkande, välgörande på slemhinnor och vävnader.
Användning: Till hud och sårvård. Vid mugg och strålröta. Som blodtonikum. Utmärkt medel för Lymf- och urinsystem speciellt när den kombineras med Snärjmåra.

RÖDALM - Ulmus rubra, U. fulva - Inner Bark.
Verkan: Lenar slemhinnor spec. i mage och tarm, mjukgörande, sammandragande, näringsrik.
Användning: Rödalm innehåller mycket slem och är därmed utmärkt för problem i matsmältningssystemet som colitis och magsår. Den lenar och mildrar inflammationer i magsäcken samtidigt är den väldigt näringsrik. Den kan användas utvärtes ofta tillsammans med Läkemalva för att dra ut gift/var ur sår. Den främjar läkning. Utmärkt för föl eller äldre hästar som lätt får diarré, den milda sammandragande effekten lenar alla irritationer och inflammationer.

SNÄRJMÅRA - Galium aparine - Växtdelar ovan jord.
Verkan: Urindrivande, blodrenande.
Användning: Snärjmåra letas ofta upp och äts villigt av hästar när de får tillfälle. den är utmärkt för lymfsystemet, speciellt när den kombineras med Ringblomma. Rik på mineraler understödjer urinorganen att forsla ut oönskad vätska bl. a. i fyllda ben (gallor).

ROSMARIN - Rosmarinus officinalis - Blad.
Verkan: Antiseptisk, anti-inflammatorisk, lugnande, anti-kramp, stimulerande.
Användning: Traditionellt mot reumatiska åkommor. Rosmarin stimulerar blodcirkulationen och agerar som blodrenande. Den innehåller en flavonoid som skyddar mot kapillärsvaghet. Den har också en utmärkt lenande och lugnande effekt på matsmältningssystemet. Rosmarin har både anti-bakteriell och anti-svamp verkan. En infusion av Rosmarin kan användas för baddning av sår och utslag. Den eteriska oljan kan användas utspädd till massage av ansträngda och trötta muskler. Notera: Ge ej till dräktiga ston för dess möjliga stimulerande effekt på livmodern.

RÖLLEKA - Achillea millefolium - hela växten.
Verkan: Anti-inflammatorisk, sammandragande, blodstillande, vidgar blodkärl, stimulerar matsmältning.
Användning: Traditionellt för sårvård, för att stoppa blödning och befrämja läkningen. För urinvägs åkommor som Blåskatarr och urinvägsinfektion. Rölleka har en gynnsam effekt på blod förrådet och är utmärkt för läkning och stärkning av "trasiga" blodkärl. Den är en aptitstimulerande p.g.a. den bittra smaken.

STOR KARDBORRE - Arctium lappa - Rot.
Verkan: Blodrenande, vävnadsnybildande, matsmältningsstimulerande, urindrivande.
Användning: Traditionellt använd mot reumatism och ledinflammationer. Vid matsmältnings besvär för att stimulera produktionen av galla. Utmärkt tonikum för lever och njurfunktion. Även blodrubbningar som kan framkalla eksem eller torr, skorvig och mjällig hud.

TROLLHASSEL - Hamamelis virginiana - Blad, Kvistar, Bark
Verkan: Sammandragande.
Användning: Destillerad Trollhassel är traditionellt använd för baddning/tvättning av sår och svullnader. Den sammandragande effekten stoppar lätta blödningar. Idealisk att "tvätta" hästen i efter hård träning och tävling, speciellt vid muskelbristningar och ömma muskler. Kan användas utvärtes tillsammans med Arnica tinktur vid inflammation och bristningar.

VALLÖRT - Symphytum officinalis - Blad.
Verkan: Membranskyddande i hals, mage och urin organ. Slemlösande, anti-inflammatorisk.
Användning: UK´s Ministry of Agriculture har utfärdat ett direktiv att vallört ej bör ges till hästar under lång tid pga vallörtens akaloidinnehåll. Vallörten befrämjar cell produktion och det finns dock inget bättre som på kort tid läker sår, minska utgjutningar vid slag, lenande vid problem i matsmältningssystemet. Den skyndar på läkningstiden vid frakturer och befrämjar cirkulation. Vallört används invärtes med bladen och utvärtes som våtvarmt omslag, salva eller olja.

VITLÖK - Allium sativum - löken.
Verkan: Antiseptisk, hostlindrande, slemlösande, antibiotiskt.
Användning: Används omfattande i hästfoder och tillskott. För djur med hosta, slem ansamlingar och generella luftvägs problem. den underlättar utforsling av slem från luftvägarna. Rik på Svavel ar den en bra blodrenare. Efter intag utsöndras ämnen som agerar flugbortstötande. För kräsna djur får man presentera vitlöken gradvis i maten.
Varning: Ges med försiktighet till digivande ston då fölet kan sluta dia p g a obehaglig smak.

VÄNDEROT - Valeriana officinalis - Rot.
Verkan: Lugnande, väderfördelande, anti-spasm/kramp, milt tarmstimulerande, reparerar och återställer nervbanor.
Användning: Traditionellt vid oro, stress, upprördhet, nervös utmattning och rastlöshet. Vänderotens kramplösande och väderfördelande effekter är idealiska vid matsmältningsproblem, som magkramp, spasmodisk el. stressrelaterad kolik och colitis. I större mängder agerar den laxativt.

ÄPPELCIDERVINÄGER I Betfor – om hästen vägrar äta Betfor.

ÖGONTRÖST - Euphrasia officinalis - Delar ovan jord.
Verkan: Anti-inflammatorisk, Sammandragande, tonikum, bindande och sammandragande på slemhinnor och vävnader.
Användning: Traditionellt både invärtes och utvärtes för djur med ögonbesvär som t. ex inflammationer och sår. Även till ögonbad en tsk till två dl kokt, avsvalat vatten.

Mot Fästingplågan:

Recept:

Tag 2-3 matskedar torkad Rosmarin till 5 deciliter vatten. Låt koka i ca 5 minuter. Sila dekokten och häll i en halv matsked vitvinsvinäger.

Låt svalna och stå och dra under hela dagen. Tappa upp på sprayflaska.

Obs! Förvara blandningen i kylskåp. Spraya på hundens päls strax innan Du går ut på promenad. Det luktar gott i alla fall. Bäst är att spraya kring hundens halskrage, manke och mellan frambenen.

 Blanda gärna i även rölleka och renfana, eftersom svenska forskare på KTH visat att fästingarna avskyr dessa.

 

Copyright © 2005 Silve-Kliniken Homeopatisk mottagning                                              onsdag 05 oktober 2005                    
Senast ändrad: 05 oktober 2005
legend blue 11s cheap jordans beats by dre outlet beats by dre outlet beats by dre outlet beats by dre cheap michael kors outlet jordan 6 history of jordan beats by dre cheap jordan 11 legend blue history of jordan 6s history of jordan 6s kate spade outlet beats by dre outlet beats by dre cheap history of jordan 6s jordan 6 black infrared jordan 6 history of jordan legend blue 11s legend blue 11s cheap jordans history of jordan 6s black infrared 6s cheap jordans jordan 6 history of jordan kate spade outlet jordan 11 legend blue beats by dre cheap beats by dre cheap history of jordan 6s